Helmi Moni B-vitamiini SEKÄ Helmi Multi + D3-vitamiini, kumpaakin 90 purutablettia

UUTUUS -33%

Helmi Moni B-VITAMIINI purutabletti sisältää 8 eri B-vitamiinia

Helmi MULTI + D3-VITAMIINI purutabletti sisältää 5 eri vitamiinia / hivenainetta

Helmi Moni B-vitamiini sekä Helmi Multi + D3 vitamiini ovat kotimaisia purutablettivalmisteita jotka ovat appelsiiniaromilla maustettu. Purutabletin voi pureskella, imeskellä tai nielaista kokonaisena oman mieltymyksen mukaan.

Helmi tuotteet ovat kotimaisia ​​ravintolisävalmisteita, jotka tukevat monella eri tavalla elimistösi hyvinvointia sekä vastustuskykyä. Ne tukevat aivojen toimintaa, vastustuskykyä, muistia ja oppimista. Ne myös ehkäisevät väsymystä ja uupumista, edistävät normaalia aineenvaihduntaa sekä edistää hiuksia ja kynsiä kasvamaan vahvoina.

Foolihapon ja B12-vitamiinin tehokas toiminta vaatii C-vitamiinin läsnäoloa sekä C-vitamiinin edesauttaa raudan imeytymistä

Vastustuskyvyn vuoksi kannattaa huomioida D-vitamiinin, Sinkin ja C-vitamiinin saanti, sillä se auttaa pysymään hyvinvoivana ja terveenä.

Tilamaalla hyväksyt toimitusehdot.

79,90 € 119,90 €

Helmi tuotteet ovat kotimaisia ​​ravintolisävalmisteita. Purutabletti alkaa imeytymään elimistöön heti suussa ja jatkaa imeytymistä vatsalaukussa sekä ohutsuolessa.

 B-vitamiinit tukevat monella eri tavalla elimistösi hyvinvointia sekä vastustuskykyä. Ne tukevat aivojen toimintaa, vastustuskykyä, muistia ja oppimista. Ne myös ehkäisevät väsymystä ja uupumista, edistävät normaalia aineenvaihduntaa sekä edistää hiuksia ja kynsiä kasvamaan vahvoina.

Foolihapon ja B12-vitamiini tehokas toiminta vaatii C-vitamiinin läsnäoloa sekä C-vitamiini edesauttaa raudan imeytymistä.

Vastustuskyvyn kannalta kannattaa erityisesti huomioida D-vitamiinin, sinkin ja C-vitamiinin saanti. Vastustuskyvystä huolehtiminen auttaa pysymään hyvinvoivana ja terveenä.

Helmi Moni B-vitamiini

 1. Tiamiini 1,1mg 100% RI*
 2. Riboflaviini 1,4mg 100%RI*
 3. Niasiini 16mg 100% RI*
 4. Pantoteenihappo 6mg 100% RI*
 5. B6-vitamiini 1,4mg 100% RI*
 6. Biotiini 50µg 100% RI*
 7. Foolihappo 200µg 100% RI*
 8. B-12 vitamiini 250µg 10000% RI*

*Osuus päivittäisestä vertailuarvosta

 Helmi Multi + D-vitamiini

 1. D-vitamiini 25µg 500% RI*
 2. C-vitamiini 80mg 100% RI*
 3. Sinkki 10mg 100% RI*
 4. Rauta 7mg 50% RI*
 5. Magnesium 52,5mg 14% RI*

*Osuus päivittäisestä vertailuarvosta

B-VITAMIINIA ja muita vitamiineja ihminen tarvitsee päivittäisessä elämässään ja kehityksessään. B-ryhmän vitamiinit ovat elämän ja terveyden kannalta äärettömän tärkeitä, ja näin varsinkin hermostolle, aivoille sekä sydämelle ja verenkiertojärjestelmälle. Tärkeää on nimenomaan niiden riittävä saanti, sillä niillä on suora vaikutus sydämeemme, mielialaamme, energiaamme, painoomme ja jopa ruoansulatukseemme. B-vitamiinit ovat elintärkeitä energian tuotannossa ja terveiden punasolujen muodostuksessa sekä toiminnassa. Ne eivät tosin anna suoraan energiaa, mutta ne auttavat kehoa käyttämään tehokkaasti polttoaineina hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiineja, jotka ruoansulatuksen ja imeytymisen kautta muutetaan energiaksi solun mitokondrioissa.

Nykypäivän nopea elämänrytmi asettaa meille omat vaatimuksensa: intensiivisenä työ- tai opiskelukautena kehomme saattaa tarvita lisätukea B-vitamiinien muodossa.

B-ryhmän vitamiinit ovat tärkeitä myös aivoille: jopa hyvin pieni B-vitamiinin puute häiritsee aivotoimintaa ja vaikuttaa siten ajatteluun, keskittymiseen ja myös tunteisiin. Kuten edellä tuli mainituksi, B-ryhmän vitamiinit auttavat glukoosin - elimistön polttoaineen - muuttamista energiaksi. Siten B-vitamiinien puutteen tärkein tunnus onkin juuri väsymys ja mielialan muutokset.

B-vitamiinien puutteen tärkein tuntomerkki on väsymys ja mielialan vaihtelut

B-vitamiinin puute aiheuttaa monia muitakin vakavia terveysongelmia, kuten: anemia, masennus, ärtyisyys, hajamielisyys, ummetus, huono ruoansulatus, sydämen ongelmat, lihasheikkous, huono muisti ja keskittyminen, ihon-, hiusten-, kynsien-, suun-, kielen- ja silmien huono tilanne, epäsäännölliset sydämenlyönnit, ruokahaluttomuus.

B-ryhmän vitamiinien tehtäviä ovat:

 • Elimistön varustaminen energialla.

 • Korvaamattomia hermoston normaalille toiminnalle

 • Tarpeelliset ruoansulatuskanavan lihasten kunnon ylläpidossa

 • Ihon, hiusten, silmien, suun ja maksan terveyden varmistamisessa.

Jokainen B-vitamiini täyttää elimistössä yhtä korvaamattomista tehtävistä ja siksi on tärkeää saada kaikkia B-vitamiineja samanaikaisesti ja kerralla.

Foolihapon ja B12-vitamiini tehokas toiminta vaatii C-vitamiinin läsnäoloa sekä C-vitamiini edesauttaa raudan imeytymistä.

Vastustuskyvyn kannalta kannattaa erityisesti huomioida D-vitamiinin, sinkin ja C-vitamiinin saanti. Vastustuskyvystä huolehtiminen auttaa pysymään hyvinvoivana ja terveenä.

Purutabletti alkaa imeytymään elimistöön heti suussa ja jatkaa imeytymistä vatsalaukussa sekä ohutsuolessa.

Ravintolisä on tärkeä keino turvata D-vitamiinin riittävä saanti. On hyvin yksilöllistä, riittääkö yleisesti suositeltu 10 µg/vrk annostus takaamaan riittävän hyvän D-vitamiinin tason. D-vitamiini on ihmisen tärkeille elintoiminnoille välttämätön rasvaliukoinen vitamiini, jota tulee saada riittävästi. Luusto tarvitsee D-vitamiinia, koska vitamiini liittyy luuston terveydelle elintärkeän kalsiumin imeytymisen. D-vitamiini vaikuttaa immuunipuolustusjärjestelmäämme eli vastustuskykyyn, vaikkakaan tarkka vaikutusmekanismi ei ole vielä tiedossa. Toimiva vastustuskyky suojelee ihmistä taudinaiheuttajia vastaan. D-vitamiinin muodostuminen iholla alkaa vähentyä keski-iässä ja on iäkkäillä jo varsin niukkaa. Lisäksi iäkkäillä ulkoilu saattaa jäädä vähiin kesälläkin.

C-vitamiini eli askorbiinihappo on ihmiselle välttämätön vesiliukoinen vitamiini joka edistää myös raudan normaalia imeytymisessä. C-vitamiini on tärkeä vitamiini elimistön tukiproteiinin, kollageenin, kannalta. C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista ja edistää ihon, limakalvojen ja luuston kuntoa. C-vitamiini tukee lisäksi hermoston normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä. C-vitamiini vaikuttaa vireystilaan ja vastustuskykyyn, osallistuu hiusten ja ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä edesauttaa haavojen paranemista. C-vitamiini on tärkeä luiden kasvulle ja uusiutumiselle, hampaille ja muille kudoksille. C-vitamiinia voidaan sanoa myös stressivitamiiniksi. C-vitamiini on tärkeä tekijä stressihormonien kuten adrenaliinin sekä hermoston välittäjäaineiden muodostumisessa ja toiminnassa.

Magnesium on elimistölle välttämätön mineraali. Magnesium edistää normaalia lihasten toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa. Sillä on tärkeä rooli myös hampaiden rakennusosana ja luuston hyvinvoinnin varmistamisessa. Elimistö tarvitsee magnesiumia toimiakseen moitteettomasti.

Sinkki ei varastoidu elimistöön ja sitä tuleekin saada ravinnosta päivittäin. Lukuisat kehon toiminnot tarvitsevat sinkkiä normaaliin toimintaansa. Erityisen tunnettu sinkki on vaikutuksistaan ihon ja hiusten hyvinvointiin.

Sinkki vaikuttaa muun muassa seuraaviin elimistön toimintoihin:

 • normaaliin kasvuun ja kehitykseen

 • haavojen paranemiseen

 • haju- ja makuaistiin

 • ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin.

Sinkin puutoksen oireita ovat muun muassa:

 • kasvun ja kehityksen häiriöt

 • ruokahaluttomuus

 • anemia

 • hiustenlähtö

 • heikentynyt haju- ja makuaisti

 • haavojen hidas parantuminen.

Rauta on elimistölle välttämätön hivenaine. Yksi sen tärkeimmistä tehtävistä on hapen kuljettaminen tärkeisiin elimiin, kuten sydämeen ja lihaksiin. Elimistömme ei kykene itse tuottamaan rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta / lisäravinteista päivittäin. Rauta poistuu elimistöstä eritteiden mukana, minkä vuoksi säännöllinen saanti on tärkeää. Vaikka rautaa saadaan ruoasta, voi sen imeytyminen elimistössä olla heikkoa. Raudanpuute on maailman yleisin ravintoainepuutos.

C-vitamiini edesauttaa raudan imeytymistä. Ruoan raudasta imeytyy keskimäärin vain 15% .

Raudanpuuteanemiaan voi liittyä seuraavia oireita:

 • väsymys

 • fyysisen suorituskyvyn ja yleiskunnon heikkeneminen

 • sydämentykytys

 • hengästyminen

 • huimaus

 • heikotus

 • kalpeus, vaaleat ikenet

 • päänsärky

 • korvien soiminen

 • hiustenlähtö ja hiusten oheneminen, huonokuntoiset kynnet ja iho

 • levottomat jalat

 • suun oireet, kuten palan tunne kurkussa, suun ja suunpielten haavaumat, kielen nystyjen muutokset, kielikipu, nielemisvaikeudet

 • unihäiriöt

 • masennuksen kaltaiset oireet.

Oireet ovat sitä voimakkaampia, mitä pahempi anemia on. Oireet voivat johtua myös muista tekijöistä kuin raudanpuuteanemiasta.